Skip to content

Fujitsu hőszivattyú

Fujitsu hőszivattyúk.

A Fujitsu Waterstage sorozatú hőszivattyúk széles teljesítménytartományban kaphatóak, egészen 5-17 kW között, és egy vagy háromfázisú tápellátással. A Fujitsu hőszivattyúk két alapváltozatban kaphatók, beépített HMV tartállyal és tartály nélkül, külső HMV tartály csatlakoztatásának lehetőségével. Egyedülálló fűtés megoldás változó hőmérsékleti viszonyok mellett is, valamint intenzív és hatékony hőenergia szállítást biztosít minden otthonban. Az alacsonyabb teljesítményű modellek R32 gázzal működnek, míg a nagyobb teljesítményű modellek R410A-val. Megbízható fűtést biztosítanak a -25 o C -ig terjedő külső hőmérséklet teljes tartományában otthonokban, irodákban és más kis méretű kereskedelmi épületekben, kielégítve a különféle felhasználói igényeket. Felhasználható minden típusú ingatlanhoz, padlófűtési rendszer kiváltáshoz, radiátoros fűtéshez, fan-coil beépítéshez. Igény esetén használati meleg víz tárolóval.

A Fujitsu hőszivattyú központi fűtési rendszerben, és padlófűtésben, de radiátoros és konvektoros fűtésben is használható. Magas hatékonysággal, a dupla rotációs kompresszor használatának köszönhető. Ennek köszönhetően akár -20C külső hőmérsékleten is elérhető a fűtővíz maximális hőmérséklete, azaz 60°C. A hőszivattyú végső működési tartománya eléri a -25°C-ot.

fujitsu-hoszivattyuFujitsu hőszivattyú típusok:

Megfelelő választás hűtésre, fűtésre. Bővíthető HMV tárolóval.

Ideális választás használati meleg víz készítéshez, hűtésre- fűtésre.

A FUJITSU Waterstage levegő víz hőszivattyú osztott rendszerű változatai elérhetők beépített 190 l-es meleg víz tartállyal, vagy külső meleg víz tartály csatlakoztatásának lehetőségével. Magas hőmérsékletű üzemmódban a készülék hatékonysága A++, míg alacsony hőmérsékletű üzemmódban a legmagasabb A+++ hatékonysági osztályt éri el. Ezenkívül ez a hőszivattyú számos opcionális megoldást tud megvalósítani: további kazán csatlakoztatása, kaszkád üzem, pufferelés hidraulikus csatlakozóval.

A gyártó a Fujitsu hőszivattyúkat háztartási készülékként definiálja ezért nem kétséges, hogy ezeket a készülékeket elsősorban egyéni vásárlók számára szánják, ettől független irodák, raktárak is telepíttetik. Attól függően, hogy a leendő felhasználó milyen preferenciákkal rendelkezik, vagy milyen hatást kíván elérni, minden Fujitsu hőszivattyú R32 és R410A hűtőközeggel kapható. A készülékek mindkét esetben tökéletesek lesznek az otthonok alapvető fűtési rendszereiként, integrálva a klímavédelem globális trendjébe, és a megújuló energiaforrásokra összpontosítanak. Azonban semmi sem akadályozza a Fujitsu levegő-víz hőszivattyúk kis irodákba való beépítését, amelyek mérete hasonló a családi házakhoz.

Fujitsu hőszivattyúk csendesek és környezetbarátak, eredeti Japán minőségben készített termékek, az Európai igényekhez tervezve. A Fujitsu Waterstage hőszivattyúk levegő víz rendszerben működve jelenthetik a megfelelő megoldást azoknak, akik egy családi vagy több lakásos ház hőszivattyús fűtésének megfelelő módját keresik, használati meleg víz beszerzése mellett. Kaszkád telepítéssel akár 8 lakás is üzemeltethető. Sőt, amennyiben a Fujitsu hőszivattyúk mellett dönt, érdemes megfontolni a hőszivattyú és a napelemek kombinálását . Egy ilyen kezelésnek köszönhetően további megtakarítások érhetők el a levegő és a napenergia felhasználásával. Ez a rendszer minden bizonnyal tetszeni fog azoknak az embereknek, akik nem közömbösek a bolygó szükségletei iránt, és szeretnének a környezet iránti törődést a káros anyagok kibocsátásának csökkentésével is kimutatni, ami a hagyományos tüzelőanyagok fűtőkazánokban történő elégetése esetén fordulhat elő.

A Fujitsu Waterstage otthoni hőszivattyúk négy alaprendszerre oszthatók: Comfort, High Power rendszer, Super HighPpower rendszer és monoblokk. A termékek fokozatosan hatékonyabbak felhasználásuktól függően.

 • Fujitsu monoblokk hőszivattyúk: újdonság a gyártó kínálatában. Megfizethető árú termékek, egy kültéri egységben minden gépészeti megoldással. Ráadásul ezek a modellek alacsony fűtőteljesítményűek, energiahatékonyságuk pedig elérheti az A+++-t is. A legtöbb esetben padlófűtéshez kiváltáshoz használt készülék, alacsony előremenő vízhőmérséklettel,
 • Fujitsu Comfort hőszivattyúk: ezek típusú Fujitsu hőszivattyúk megfizethetőbbek más split hőszivattyúknál, amelyek R32 hűtőközeggel vannak feltöltve. A++-tól A+++-ig terjedő energiaosztályok jellemzik, egy- vagy háromfázisú tápellátással is kaphatók, a külső hőmérséklet működési tartománya pedig -20 és 35°C között van. Mind szivattyúként, mind beépített meleg víztartállyal rendelkező készülékként kaphatók. Ezek a modellek nagyon alacsony fűtőteljesítményűek,
 • Fujitsu High Power hőszivattyúk: ezeknél és az azt követő rendszereknél a hőszivattyúkban használt hűtőközeg R410A. Ezek a modellek egy kicsit drágábbak, és az üzemi hőmérséklet tartomány -25 és 35 Celsius fok között van, magasabb hatékonysággal a téli időszakban. A High Power rendszer energiahatékonysági osztálya 55°C-os hőmérséklet esetén A+, 35°C-os hőmérséklet esetén elérheti az A++-t. A korábbi modellekhez hasonlóan meleg víztartállyal is elérhető,
 • Fujitsu Super High Power hőszivattyúk: ezekre a készülékekre jellemző a nagy fűtőteljesítmény, így ha ezekről a hőszivattyúkról van szó, az ára is magasabb, mint a fent említett R410 gázzal töltött hőszivattyú. 65 fokos előre menő vízhőmérséklet. A+++ energia besorolással, és magas SCOP mutatókkal, ideális megoldás családi házakhoz.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a Fujitsu hőszivattyúk, mint a COMFORT, HIGH POWER vagy SUPER HIGH POWER rendszerek egy készletben kerülnek értékesítésre a vezetékes szobatermosztáttal együtt, ami megkönnyíti a készülék használatát és a megfelelő hőmérsékletek programozását. Ezen hőszivattyúkhoz további kiegészítők is vásárolhatók, mint például meleg víztartály, ha nincs közvetlenül a hőszivattyúba beépítve. A Fujitsu hőszivattyúk teljesítménye és jellemzői:
Attól függően, hogy melyik Fujitsu hőszivattyús rendszert választjuk, az egyes modelleket eltérő fűtési teljesítmény jellemzi. Az R32 hűtőközeggel felszerelt modelleknél a fűtési teljesítmény 4,5-9,5 kilowatt. A High Power rendszer az adott modelltől függően 10,8-15,17 kW , míg a Super High Power 15-17 kilowatt fűtőteljesítményt kínál. A Fujitsu hőszivattyúkat különböző rendszerekre osztják, amelyekben az egyes modellek képességeikben különböznek egymástól, erről az imént olvashattunk. Minden típusú ingatlanhoz megfelelő választás egy Fujitsu Waterstage hőszivattyú.

Fujitsu Waterstage hőszivattyúk előnyei:fujitsu-waterstage-hoszivattyu

 • Rövid leolvasztási ciklusok,
 • Beépített keringető szivattyúval,
 • Tartalék elektromos fűtés,
 • Magas EER/COP arány,
 • Online vezérlés,
 • Időjárás figyelés vagy állandó hőmérséklet szabályozás,
 • Együttműködés más megújuló energiaforrásokkal,
 • Fertőtlenítés funkció, baktériumok szaporodásának megakadályozása,
 • Két fűtőkör használatának lehetősége egy telepítésben, beleértve két független,
 • Kaszkádos csatlakoztatásának képessége a nagyobb teljesítmény és hatékonyság érdekében,
 • Alacsony működési költségek, a nagy hatékonyságú technológiának köszönhetően ezek a készülékek négyszer alacsonyabb üzemeltetési költséget érnek el az elektromos fűtés költségeihez képest.

Bár a Fujitsu hőszivattyúkról kitűnő a felhasználók véleménye, a legtöbb vásárló mégis az egyes készülékek árát nézi meg, a hatékonyság, és megbízhatóság előtt. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy hőszivattyú fűtés esetében az ár sok tényezőtől függ, ezért az egyes modellek, bár hasonlóak, eltérő előállítási költésget igényeltek, Itt a kopó alkatrészekre gondolhatunk, amit garancia időn túl igen magas költséges képviselnek. Ezért a hosszútávú megoldás egy minőségi termék vásárlása. Nincs rosszabb mint egy hibás készülék a tél közepén. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ha a hőszivattyút beépített meleg víztartállyal is felszerelik, az ára megnő, mind a beépített, és a külön a split rendszerhez választott készüléknél. Természetesen az eredmény nem marad el, tiszta, és egyszerű megoldás otthonunk használati meleg víz készítéséhez. A Fujitsu hőszivattyúkra a gyártói 5 év garanciája vonatkozik, melynek köszönhetően a vásárló nyugodt lehet a készülékek megbízhatóságát illetően. Vásárlás előtt érdemes tanácsadókkal egyeztetni a választást, ennek köszönhetően a leghatékonyabb hőszivattyút tudja beszerezni, harmonizálva az otthoni beépítés egyéb elemeivel, mint például a padlófűtéssel vagy a napkollektorokkal.

Amennyiben Fujitsu Waterstage hőszivattyú telepítését tervezi, keresse fel szakértő kollégáinkat.

 

 

 

Vissza a tetejére